Close

LA КУЧЕ VITA

Истории за кучета, хора и други домашни любимци

Кой стои зад LA КУЧЕ VITA? 

Мария, подвизаваща се в онлайн пространството от почти 10 години с личния си блог LAMARTINIA.

Влюбена съм във всички кучета, независимо от цвят, възраст, размер, порода и форма на ушите. Напоследък съм на етап, когато харесвам повече тях, отколкото хората, но това е тема на друг разговор.

Обожавам начина им на общуване, вродената им интелигентност и безусловната любов, на която са способни. Кучетата са социални, активни и безкрайно емоционални и могат да научат всеки от нас на отдаденост, лоялност и базови житейски истини. 

През целия ми съзнателен живот наоколо е имало кучета – един бял рошав селски пазач Рекси; един намерен в парка Заимов мини пинчер Пинко; една прелестна йоркширка с огромно сърце Кая и от две години насам – мосю Ерик. Твърдо вярвам, че във всяко следващо куче е духът и на тези, които вече ги няма.

Преживявали сме какви ли не кучешки катаклизми  – изгубвания, вадене на втори ред зъби, мозъчна травма, луксация на тазобедрена става, операции, раздели, смърт, тъга. Но любовта, която кучетата дават, е несравнима, така че всичко си заслужава. 

Историята на Ерик.

Ерик срещнах преди две години – на селския път,  през една свежа августовска сутрин. Беше безпризорен, малък и невероятно очарователен. Помогнах му да слезе от висок каменен зид, а той ме последва, докато не признахме „Ще бъдем заедно“. На крехката възраст от 2-3 месеца преплува бързей, пребори се с жега, треви и бодили, стоя чинно за къпане, обезпаразитяване и ваксини. И влезе завинаги в сърцата ни.

Инцидентът.

Ерик още нямаше година, когато при пресичане на булевард се отскубна от каишката и беше бутнат от кола, за щастие на ниска скорост. За ужаса, който преживя семейството ни няма да разказвам, защото всяко връщане към този момент е болезнено.

Щастливата развръзка.

Благодарение на доктор Цветан Иванов от ветеринарна клиника Добро хрумване, Ерик се възстанови напълно едва месец след операцията и сега е един прекрасен енергичен младеж, когото буквално обожаваме. Той е добър, любвеобвилен, интуитивен, интелигентен, съобразителен и емоционален, въпреки че не е от знатен произход. Красотата и осанката му пък се виждат с просто око.

А неговата кучешка la dolce vita се превърна във вдъхновение за този проект, чието име е аналогия с намигване.

Вижте повече за проекта LA КУЧЕ VITA
Close