Close

LA КУЧЕ VITA

Истории за кучета, хора и други домашни любимци

ЛЕЙДИ (КУЧЕТО, КОЕТО ИСКА ДА Е ЧОВЕК) И КРИСИ

ЛЕЙДИ (КУЧЕТО, КОЕТО ИСКА ДА Е ЧОВЕК) И КРИСИ

 

Един слънчев ден на 3 юни отивахме с майка ми към кв. Изток, за да се видим с жената, която щеше да ни покаже Лейди.  Видяхме се навън. Не ни позволиха да я пуснем на земята, защото нямала всички ваксини, а ние искахме да видим дали може да ходи. Но въпреки това взехме Лейди.

Тръгнахме по една уличка, за да стигнем до Цариградско шосе да си вземем такси. Минахме покрай една бутка за кюфтета и Лейди веднага започна да души с малкото си носле и да си вдига главата във въздуха със затворени очички. Така разбрахме, че Лейди има обоняние. Докато вървяхме към шосето постоянно и говорехме колко е красива, сладка и всеки път когато мама ѝ казваше „Много си хубава!“, Лейди си въртеше главата настрани, докато разбере какво и се казва и след това изпадаше в луда радост и целувки. Така разбрахме, че има слух. Поръчахме си такси и я сложихме на седалката да седне, за да видим как е с крачетата. Всичко е беше окей.

Стигнахме до избирането на име. Много се чудихме и накрая решихме да е Лейди. До ден днешен Лейди се държи като дама. На ресторант седи в мен или лежи на стола. Любими са ѝ ресторантите със сапарета.  Когато излезем на разходка и огладнее, чака да стигнем до някой ресторант, спира пред него, вдига си едната лапичка и няма мърдане. 😂😃

Навън е навсякъде с нас – НДК, Витошка, Южен парк, градска градина, на море. Като е навън, не иска да си играе с никакви кучета, подушва ги и след това се оттегля. Ако тръгнат след нея, тя почва да им ръмжи и да ни лае (това е нейният начин да ни каже да тръгваме) Тя не е от страхливите кучета, които като видят куче бягат към стопаните си. Просто си е такава. Не харесва кучета, въпреки че тя самата е куче, но се държи като човек.

Яде гранули, но не им е голям фен. Предпочита човешка храна – супа, баница, спагети, ориз, пържоли, кюфтета, питка, палачинка, кашкавал, синьо сирене и др.

Когато се роди сестра ми заведохме Лейди да я види в леглото, тя първо не разбираше какво ѝ показвам, но като сестра ми мръдна Лейди изръмжа! Година и половина Лейди много ревнуваше, но вече много я обича и ходи постоянно след нея. Сестра ми вече е на 3 години. 

Есента и зимата Лейди се завива под пухеното си одеало и по цял ден спи. Като мечките е в зимен сън и се буди само, за да яде и да излезе за малко навън. 

Лейди обича да гони малки топчета и да си играе с плюшени играчки. 

Когато сме на море любимото ѝ нещо е да тичаме по плажа и да гони чайките.

Лейди е порода чихуахуа и е вече на 4 години. Тя е част от семейството! ❤️ Аз се казвам Кристина.

Снимки: личен архив на Криси https://www.instagram.com/krisitty29/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close