Close

LA КУЧЕ VITA

Истории за кучета, хора и други домашни любимци

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ В ЦЪРКВАТА: БРАЗИЛСКИЯТ СВЕЩЕНИК, КОЙТО ДАВА ПОДСЛОН НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ В ЦЪРКВАТА: БРАЗИЛСКИЯТ СВЕЩЕНИК, КОЙТО ДАВА ПОДСЛОН НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА

Бездомни куче редовно посещават църковни служби в Бразилия, за да се срещнат с новите си собственици – тази мила гледка може да бъде видяна всяка неделя в църквата Paróquia de Sant’Ana, град Gravatá, Бразилия.


Отец Жоао Пауло Арауо Гомес, ръководител на енорията Сантана в град Гравата в Бразилия, прави най-милото и вдъхновяващо нещо за бездомните кучета около църквата – кани ги да станат част от редовната служба, за да им помогне да намерят любящи стопани и дом. Вратите на неговата църква, както и голямото му сърце, винаги ще бъдат отворени за тях. 

Кучетата ни дават безусловна любов, радост и безценни спомени и е редно да им се отплатим. Независимо дали сте вярващ в Бог или не, стига да вярвате в добротата и състраданието, заедно и постепенно можем да направим света едно по-добро място.

Отец Жоао Пауло приютява бездомни кучета в своята църква, за да бъдат далеч от опасностите на улицата. Вкарва косматите си приятели на църковната служба с надеждата те да бъдат забелязани. Ето защо всяка неделя свещеникът се старае кучетата да са в центъра на вниманието, на почетно място, където всеки може да ги види. Колкото и сериозни да изглеждат пред олтара, те са все пак животинки и често се приближават за малко внимание и ласки, а отец Жоао никога не ги разочарова.

„Те винаги ще могат да дойдат тук, да поспят, да се нахранят, да пият вода и да намерят подслон и защита, защото този дом е даден от Бог, а те също са божии чада“, написа отец Жоао Пауло във Facebook. Той ангажира общността на голямата църква в своята мисия, като ги насърчава да канят хора, които са заинтересовани да заведат вкъщи нов член на семейството. Благодарение на неговата активност се повишава осведомеността и започва да се случва промяната.

Много кучета са тормозени и подлагани на жесткости на улицата и отчаяно се нуждаят от спешна помощ и внимание. Състрадателният отец не само е предоставил временен дом и обич на тези бедни същества, но и се грижи добре за тях, храни ги и осигурява всички необходими медицински грижи. Тяхната видима промяна и подобрение стоплят сърцата и показват нагледно какво могат да направят любовта и грижите. Дребен акт на доброта, който променя живота на тези същества.

Благодарение на действията на свещеника, броят на изоставените кучета по улиците на Гравата, където живеят 228 000 души, е намалял значително. Десетки бездомници вече са намерили уютни домове. След всички тези срещи било неизбежно добросърдечният свещеник да се сдобие с домашен любимец.

„Помогнах на няколко кучета със сериозни здравословни проблеми. Някои от тях занесох в енорията и по-късно бяха осиновени. Три от тях останаха при мен. Днес те са мои деца и спят в леглото ми ”, споделя той.

Източник: Bored Panda

Снимки: Padre João Paulo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close