Close

LA КУЧЕ VITA

Истории за кучета, хора и други домашни любимци

НЕДЕЛЯТА НА ПИСАТЕЛКАТА КАНДИС БУШНЕЛ И НЕЙНИТЕ ПУДЕЛИ

НЕДЕЛЯТА НА ПИСАТЕЛКАТА КАНДИС БУШНЕЛ И НЕЙНИТЕ ПУДЕЛИ

Кандис Бушнел е автор на девет книги, но е най-известна като творческата сила зад „Сексът и градът“ – хитовият сериал по HBO, който е продължение на авторската ѝ колонка от 90-те в New York Observer.

Писателката идва в Ню Йорк през 1978, когато е на 19-годишна, и остава да живее тук до развода си през 2012. След това прави няколкогодишна пауза с родния си щат Кънектикът. Сега отново е нюйоркчанка, в компанията на двата си кралски пудела, Пепър и Прансър, в едностаен апартамент в Манхатън.

“Живея в малък апартамент, което е супер,” казва тя. В същата сграда, в която е живяла и Дороти Паркър. Заглавието на новия ѝ роман, който предстои да бъде публикуван съвсем скоро, задава въпроса: “Има ли все още секс в града?” Според Кандис Бушнел, на 60, отговорът е да.

ПУДЕЛСКИ ПРИОРИТЕТИ

Събуждам се в 7:30 без аларма и мисля за предстоящия ден. Какво трябва да свърша докато се забавлявам с двете си кучета. Спят в моето легло, извеждам ги за около 45 минути в парка.

Кандис и нейните пудели

ПРЕСАТА

Прибираме се от разходка в  9, правя си чай Ърл Грей, не пия кафе, защото ми е прекалено силно. Прочитам пресата онлайн (The Times, The Daily Mail, The Post, and Slate илиSalon). Минавам през Туитър да видя поредното ужасяващо заглавие. И така – между 30 минути и 2 часа. Чета всякакви истории, от политика и наука, до козметични новости.

СКАЧАНЕТО

Разполагам с мини трамплин и високи тавани, така че имам възможност да скачам  и вкъщи, около 30 минути. Създадох си собствен ритуал, който включва стречинг, йога и други видове гимнастика. Не знам дали ги правя както трябва… Преди пет години паднах от кон и си счупих таза. Дадоха ми конкретни упражнения, добавям и тях към ритуала.

Кандис по време на ежедневния ритуал

ДА СИ САМ СЪС СЕБЕ СИ

Към 11 ч. сядам да пиша за около час. Идва ми музата, правя кратки видеа с песни, добре се отразява на мозъка. Когато се преместих в Кънектикът, пишех много и станах много концентрирана. Научих се да бъда сама, без да имам нужда от компания или други занимания. Това ме прави много силна и независима.

ВИКОВЕ НАУМ

Разхождам се из апартамента си и пиша наум есета за световни проблеми като климатичните промени, политически въпроси или дискусията около абортите. Всичко, което се случва по света е толкова притеснително и отчайващо, че се вдъхновявам да пиша. Съчиняването наум ме успокоява. Вътре в себе си буквално крещя. Не можем да крещим наистина, трябва да си намерим начин да обработим цялата тази информация и да изкараме с нея деня. Прз това време взимам душ и се „глася“, както би казала майка ми. В манхатънския район, където живея, има известни изисквания към външния вид.

СВОБОДНО ВРЕМЕ, ПОКУПКИ, ШЕР

Извеждам кучетата отново и минавам да напазарувам. Днес е ден за дребни домашни покупки като домакинска хартия, например, и куки за снимките, които все още не съм окачила. Също за химическото чистене и може би за сешоар във фризьорския салон. Приятелят ми е член на тукашен тенис клуб и ако е в града, прекарваме времето заедно. Понякога ходя на сутрешни спектакли, гледах шоуто на Шер три пъти.

Кандис чака да отворят любимата ѝ дрогерия

ХАПВАНЕ И ПОЩА

Не ям нищо до 16 ч., тогава отивам в някое от любимите ми ресторантчета и си взимам сандвич с колбас и сирене. Слагам на кучетата да хапнат, говоря по телефона с приятели, отговарям на имейли и отново излизаме с кучетата. Редовно правя по 16-17000 крачки на ден.

ВЕЧЕРЯ И РИАЛИТИ ПРОГРАМИ

Ако приятелят ми е в града, вечеряме рано, към 18-19 в някое любимо бистро. Ако го няма, поръчвам си китайско или индийско за вкъщи и гледам някое риалити.

ПРОМЯНАТА

Колкото повече възрастта ми напредва, толкова повече се изолирам. Сегашното ми ежедневие не е същото с това отпреди 20 години. Тогава нямаше да правя упражнения, а щях да обядвам разточително с чаша аперитив или вино с приятели. В средата на 50-те си направих голяма промяна в начина си на живот. Имам по-малка нужда да излизам, сега обичам повече спокойствието. Предпочитам да слушам собствения си глас, пред гласовете на другите.

ПРЕДИ ЛЯГАНЕ

Чета някоя книга и хапвам бонбони M&M’s, което ме успокоява преди сън. Лягам около 23 ч. Пускам телевизора като фонов шум. Номерът е да успея да загася лампата, за да не се събудя към 3 през нощта с книга върху лицето и разпилени в леглото бонбони.

Източник: The New York Times, Снимки: Michelle V. Agins/The New York Times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close